Стало відомо, що зміниться на Північній Салтівці

До реконструкції котелень на Північній Салтівці готувалися ще від початку минулого опалювального сезону

На Північній Салтівці виконують реконструкцію котелень, які найбільше постраждали під час ворожих обстрілів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківські теплові мережі”. 

На коміпідприємстві розповіли, що минулої зими котельні витримали 8 блекаутів та постачали тепло у близько 40 % осель харків’ян, які повернулися до рідного району.  “Зараз кількість жителів району зростає - люди повертаються додому і потребуватимуть тепла, а пошкоджені та поспіхом відновлені котельні до нових потужностей не готові. Допоможе тільки тотальна реконструкція”, - переконані у КП “ХТМ”.

Потрібно замінити котли, насоси та все обладнання, яке працює як єдиний організм.  На одній з котелень Північної Салтівки для модернізації довелося зносити кілька допоміжних будівель, пошкоджених снарядами ще минулого року. “Замість них поки що великий котлован для майбутніх димових труб на 6 жаротрубних котлів, які вже встановлені на фундаменти. Старе обладнання повністю демонтовано, триває процес монтажу нового”, - розповіли на підприємстві. 

Заступник директора технічного КП “Харківські теплові мережі” Олексій Лука пояснив, що до реконструкції котелень на Північній Салтівці готувалися ще від початку минулого опалювального сезону. Основне обладнання вдалося придбати за допомогою міжнародного комітету Червоного Хреста. 6 котлів, замість трьох старих,  дозволить  краще диференціювати подачу теплоносія на мікрорайони,  в залежності від кількості мешканців, які там проживатимуть наступної зими. 

У “ХТМ” розповіли, що нове обладнання споживатиме набагато менше електрики та під час блекаутів зможе працювати від генератора. Крім того, з точки зору екології, "Харківські теплові мережі" стануть ще на крок ближчими до європейських стандартів, навіть в умовах війни.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, де у Харкові проводять масштабні реконструкції.




Джерело: https://t.me/teploseti/5100
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися