Мешканці Харкова та області можуть подати заявку на компенсацію онлайн: подробиці

Власники житла можуть подати заявку на компенсацію за прихисток переселенців дистанційно

Власники нерухомості можуть надати тимчасове житло внутрішньо переміщеним особам у межах програми "Прихисток", навіть перебуваючи за кордоном. А також отримати компенсацію за безоплатне розміщення таких осіб у своїх житлових приміщеннях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Для цього необхідно зареєструватися на сайті "Прихисток" і розмістити оголошення про надання прихистку внутрішнім переселенцям. Крім власників житла, це можуть зробити їхні представники.

Наголошуємо, що для подачі заявки на отримання компенсації особиста присутність не є обов’язковою.

Достатньо надіслати лист-повідомлення з копіями підтверджувальних документів на визначену відповідальним виконавчим органом місцевого самоврядування електронну адресу. Для коректного розрахунку компенсації це потрібно зробити не пізніше наступного робочого дня після надання житла ВПО. З формами таких повідомлень і заяв можна ознайомитися за посиланням.

Зазначена компенсація виплачується у розмірі 450 гривень на місяць за розміщення одного внутрішнього переселенця у теплий період року та 900 гривень – під час опалювального сезону.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’яни задають питання щодо розподілу газу: у "Газмережах" відповіли

Як отримати заяву-приєднання до договору розподілу газу, якщо ви тимчасово не мешкаєте у домоволодінні?

Заява-приєднання надійде споживачам Харківської філії "Газмережі" разом з платіжкою за липень. Її необхідно заповнити та відправити на адресу підрозділів Харківської філії "Газмережі", залишити у центрі обслуговування клієнтів або передати контролеру.

Проте якщо ви зараз не маєте змоги отримати заяву - приєднання фізично, бо, наприклад, тимчасово не мешкаєте у домоволодінні, не поспішайте засмучуватись. Документ отримати можна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської філії "Газмережі".

Що для цього потрібно зробити – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися