У Харківській області з'явиться 5 нових мобільних бригад: що будуть робити

На Харківщині надають допомогу постраждалим від домашнього та гендерно-зумовленого насильства

Особливої уваги потребують жителі деокупованих громад Харківської області. Тому, на думку начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, важливо відправляти мобільні бригади до тих населених пунктів, де нині дозволяє безпекова ситуація. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

У ХОВА повідомили, що з осені минулого року почали працювати мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, а з 20 липня стартувала робота стаціонарного центру. Спеціалісти Центру безоплатно надають конфіденційну психологічну та правову допомогу.

Олег Синєгубов розповів, що влада області готова до реалізації всіх проєктів та організації необхідної допомоги всім, хто її потребує. 

Представник UNFPA в Україні Хайме Надаль наголосив, що Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні підтримує розбудову системи реагування на випадки гендерно зумовленого насильства в Харківській області з 2015 року. Хайме Надаль повідомив, що у Харківській області зараз працюють 9 муніципальних спеціалізованих служб для постраждалих від домашнього та гендерно-зумовленого насильства, 2 безпечні простори для жінок та дівчат "Вільна", а також 1 мобільний пологовий будинок та мобільна клініка сексуально-репродуктивного здоров’я.

Окрім цього, до кінця цього року Фонд планує створити 5 нових мобільних бригад соціально-психологічної допомоги у Ізюмській, Балаклійській, Лозівській, Первомайській, Валківській громадах. До того ж у Балаклійській та Валківській громадах будуть запущені 2 денні центри з кризовими кімнатами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області реєструватимуть на грошову допомогу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися