У Харківській області відкрили нову реєстрацію на отримання допомоги

Реєстрація триватиме до 19 серпня

Мереф'янська міська рада відкрила реєстрацію дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, що зареєстровані на території Мереф'янської територіальної громади, повідомляють "Коментарі. Харків". 

У раді пояснили, що такі діти будуть забезпечені безплатним шкільним приладдям до Дня знань. Реєстрація триватиме до 19 серпня.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що деякі діти з Харкова проходять реабілітацію в різних регіонах України. З початку року 17 дітям з інвалідністю з Основ’янського району безплатно надали реабілітаційні послуги у відповідних установах в різних регіонах України. На 2023 рік за напрямом “Відшкодування вартості реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю” Управління соціального захисту населення Адміністрації Основ’янського району отримали фінансування на загальну суму 648 тис. грн. Управління підписало 31 угоду з реабілітаційними установами на суму 527 тис. грн, за 17-ма з них діти вже отримали реабілітаційні послуги на суму 291 тис. грн.

Багатодітні сім'ї можуть отримати додаткові пільги та соціальні виплати. Відповідно до чинного законодавства, багатодітна сім’я – це чоловік та жінка, які перебувають у зареєстрованому шлюбі, проживають разом та виховують 3-х і більше дітей. Також це може бути батько або мати, які проживають з 3-ма і більше дітьми та самостійно їх виховують.

Серед іншого сім'ям нараховують соціальну грошову допомогу. Виплати призначаються на 3-ю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.




Чак Поліна

25 липня 2023, 16:41

Допомога дітям ВПО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися