У Харківській області перевіряють підприємства: що на контролі

Фахівці ДСНС провели профілактичні рейди

У Харківській області триває зернозбиральна кампанія. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мереф'янської громади.

Щоб убезпечити новий врожай від вогню, харківські рятувальники постійно проводять відповідні профілактичні заходи. Адже через високу температуру та посушливу погоду будь-яка необережність у місцях збирання зернових може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж.

Рятувальники днями відвідали одне з сільськогосподарських підприємств у Мереф'янській громаді, де провели протипожежні інструктажі та практичні тренування з працівниками, котрі залучені у цьогорічній зернозбиральній кампанії.

Фахівці ДСНС, спілкуючись із сільськими господарями, наголосили, що до знищення вирощеного збіжжя може призвести найменша необережність – кинутий недопалок, користування відкритим вогнем, спалювання пожнивних залишків, несправні іскрогасники на сільськогосподарській техніці. 

Також вогнеборці нагадали про заборону спалювання стерні та її залишків, а також провели з працівниками практичні заняття щодо правил користування первинними засобами пожежогасіння.

“Рятувальники й надалі проводитимуть профілактичну роботу на сільськогосподарських підприємствах з метою попередження пожеж у період жнив”, - повідомили у громаді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини провели обхід мешканців приватного сектору для проведення щеплень собак та котів проти сказу.

Детальніше про причини проведення перевірок читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися