В одному з районів Харкова виконують важливі роботи: що зміниться

Роботи із заміни трубопроводу планують закінчити у середині серпня

На вулиці Сумській у Київському районі спеціалісти комплексу “Харківводопостачання” розпочали другий етап заміни технічно зношеної ділянки трубопроводу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківводоканал”. 

Першим етапом вже замінили 300 метрів та планують перекласти ще 260 метрів водоводу діаметром 200 мм методом горизонтально спрямованого буріння.

На компідприємстві розповіли, що цей метод економічно вигідний, дозволяє виконати роботи оперативно, адже не передбачає значних земляних робіт, до того ж уникнути перекриття та руйнування проїжджої частини. Роботи із заміни трубопроводу планують закінчити у середині серпня. 

Також спеціалісти одночасно з ремонтними роботами відновлюють оглядові колодязі, встановлюють запірну арматуру та пожежні гідранти.

“Оновлюємо сучасними та довгостроковими матеріалами, із застосуванням необхідної спецтехніки та обладнання. Цей трубопровід кілька разів потрапляв під обстріл, що й призвело до його аварійного стану. До того ж водоводи саме з чавуну найбільш схильні до руйнувань після вибухів”, - зазначили на підприємстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові триває підготовка до опалювального сезону. Спеціалісти АТ “Харківміськгаз” проводять капітальний ремонт газорегуляторного пункту в Київському районі. Вказаний пункт в одному з мікрорайонів Північної Салтівки уже понад 50 років забезпечує мешканців стабільним газопостачанням. Наразі тут проводиться капітальний ремонт - спеціалісти замінюють зношене та застаріле газорегулююче обладнання, монтують систему, яка буде стабільно регулювати тиск в газових мережах та доставляти газ до споживачів. Також відновили і саму будівлю газорегуляторного пункту.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися