У Харкові та області перевірили воду: результати невтішні

У Харківській області посилили перевірки щодо дотримання вимог санітарного законодавства

У Харківській області провели перевірку якості води. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Станом на початок серпня було перевірено: 

  • об’єкти централізованого водопостачання – 1️103,

  • об’єкти децентралізованого водопостачання – 3️7️6️,

  • об’єкти водовідведення – 5️. 

Порушення виявили на:

  • 103 (100%) об’єктах централізованого водопостачання,

  • 352 (93,6%) об’єктах децентралізованого водопостачання,

  • 4 об’єктах водовідведення (80%). 

Спеціалісти видали 86 приписів, направили 227 листів з пропозиціями та відповідними роз’ясненнями для усунення виявлених порушень санітарного законодавства.

У Головному управлінні наголосили, що у Харківській області триває проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню інфекційних хвороб людей, локалізації та ліквідації спалахів і епідемій на території регіону. 

Також у Держпродспоживслужбі наголосили, що посилили державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харкова та області нагадали про необхідність проведення профілактики педикульозу.

Ця проблема набуває особливої актуальності у зв’язку з можливим відновленням офлайн-навчання в навчальних закладах. Мешканцям області нагадали, що педикульоз – це паразитування вошей на тілі людини які живляться кров’ю людини та є носіями небезпечних інфекцій.

Детальніше про загрозу та шляхи запобігання небезпеки читайте за посиланням



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися