Стало відомо, де у Харкові дозволили купатися та ловити рибу

Ідентифіковано, що вібріон холери не токсигенний

В понеділка, 7 серпня, на водоймі в районі Основа у Харкові скасували обмеження на купання та вилов риби. Про це розповіла керівниця Обласного центру контролю та профілактики хвороб Любов Махота, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Суспільне Харків”.

У суботу, 5 серпня, у центрі повідомили, що у воді виявили збудник холери. Керівниця центру розповіла, що зразок вібріону холери з Основи дослідили у Києві. Дослідження показало, що він не може масово заразити людей.

"Всі обмежувальні заходи від сьогодні знімаються. Ідентифіковано, що вібріон холери не токсигенний. Якби він був токсигенний, тоді б ми говорили про його здатність заражати людей", — розповіла Любов Махота.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області провели перевірку якості води. Спеціалісти видали 86 приписів, направили 227 листів з пропозиціями та відповідними роз’ясненнями для усунення виявлених порушень санітарного законодавства.

У Головному управлінні наголосили, що у Харківській області триває проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню інфекційних хвороб людей, локалізації та ліквідації спалахів і епідемій на території регіону. 

Також у Держпродспоживслужбі наголосили, що посилили державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів. 

Скільки перевірок провели у Харківській області та які порушення виявили, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися