У Харкові у ТОВ заберуть земельну ділянку: причини

Землю забирають через її неефективне використання

Харківській міській територіальній громаді за ініціативи прокуратури буде повернуто земельну ділянку вартістю майже 186 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Суд задовольнив позов Салтівської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міськради до ТОВ. Йдеться про розірвання договору купівлі-продажу та зобов’язання повернути земельну ділянку громаді. 

Було встановлено, що товариству з обмеженою відповідальністю на підставі рішення Харківської міської ради було продано земельну ділянку площею майже 0,8 га, розташовану по пров. Банному в Харкові. Передбачалося, що на ділянці ТОВ побудує готельний комплекс. Відповідно до умов договору, будівництво мало бути завершене до червня 2018 року. 

Однак окружна прокуратура виявила, що на вказаній земельній ділянці до теперішнього часу будівництво не розпочато. На ділянці немає жодних ознак будівельних робіт, ділянка вкрита рослинністю з пішохідними доріжками. При цьому ТОВ навіть не отримало дозвільних документів на будівництво. А товариство двічі намагалося продати ділянку - спочатку за 1 млн доларів США, а пізніше за 600 тис. доларів США.

Продаючи землю, Харківська міська рада була зацікавлена у задоволенні загальносуспільного інтересу у забезпеченні розвитку інфраструктури міста та облаштування території та розраховувала на збільшення дохідної частини місцевого бюджету. 

“Неефективне використання товариством земельної ділянки порушує інтереси держави, тому прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору купівлі-продажу, зобов’язання повернути земельну ділянку”, - пояснили у прокуратурі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області перевіряють магазини та вилучають товар.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися