Перед початком навчального року на Харківщині заговорили про ціни та штрафи: деталі

Суб'єктам господарювання нагадали про правила формування вартості товарів у навчальних закладах

У зв’язку з можливістю відкриття на території Харківської області закладів освіти в офлайн-форматі у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області розповіли про правила формування цін на продукти, пишуть “Коментарі.Харків”. 

Відповідно до розпорядження Харківської обласної державної адміністрації  від 25.08.2010 №469  “Про граничні торговельні надбавки (націнки) на продукцію громадського харчування, що реалізуються в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах” (зі змінами) встановлені граничні розміри торговельної надбавки на рівні: 

  • 50,0% до ціни закупки (придбання) продовольчої сировини для виготовлення продукції власного виробництва, 

  • 25,0% до роздрібної ціни (оптово-відпускної ціни виробника) на покупні продовольчі товари та вироби, що реалізуються підприємствами громадського харчування.

В ГУ нагадали, що гранична торговельна надбавка (націнка) є її максимально допустимим рівнем, який повинен враховуватися суб’єктом господарювання під час реалізації товару в роздрібній торгівлі. 

За недотримання встановлених граничних розмірів торговельних надбавок до суб’єктів господарювання застосовуються адміністративно-господарські санкції.

Також громадяни (фізичні особи-підприємці) і посадові особи суб’єктів господарювання за порушення порядку формування, встановлення та застосування цін притягуються до адміністративної відповідальності шляхом накладання штрафів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про особливості навчання у форматі офлайн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися