Сімейний дебошир на Харківщині зазнав покарання

Зловмисник системно ображав та погрожував колишній співмешканці

Сімейний дебошир систематично ображав колишню співмешканку та погрожував їй фізичною розправою у присутності  неповнолітнього сина потерпілої. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківщини.

Протягом останнього року 34-річний мешканець Красноградської громади неодноразово притягувався судом до відповідальності за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Він погрожував насильством, принижував потерпілу та лаявся в її бік. Однак складені адміністративні протоколи та профілактичні бесіди не вплинули на кривдника. 

За наявності доказової бази слідчим Красноградського райвідділу поліції за процесуального керівництва районної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує максимальне покарання строком до 2 років позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про засудження чоловіка, що незаконно отримав доступ до даних. За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 48-річного харків’янина за фактом несанкціонованого втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, що призвело до витоку інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 361 КК України).  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Прокурори у суді довели, що чоловік встановив камери відеонагляду та мережевого обладнання для здійснення аудіо- та відеозапису в кабінетах суддів одного з районних судів Харкова. У подальшому, маючи права адміністратора, чоловік заходив у облікові записи і таким чином отримував доступ до даних з обмеженим доступом, що призвело до витоку інформації в умовах воєнного стану.  30 серпня 2023 року суддя Червонозаводського районного суду Харкова виніс обвинувальний вирок. Чоловіку призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права займатись діяльністю, пов‘язаною зі встановленням обладнання, яке має можливість доступу до інформативної системи та мереж на строк 3 роки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися