На Харківщині засудили чоловіка що незаконно отримав доступ до даних

Зловмисника, що зламав суддівську систему, засуджено до 10 років ув'язнення

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 48-річного харків’янина за фактом несанкціонованого втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, що призвело до витоку інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 361 КК України).  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Прокурори у суді довели, що чоловік встановив камери відеонагляду та мережевого обладнання для здійснення аудіо- та відеозапису в кабінетах суддів одного з районних судів Харкова. У подальшому, маючи права адміністратора, чоловік заходив у облікові записи і таким чином отримував доступ до даних з обмеженим доступом, що призвело до витоку інформації в умовах воєнного стану. 

30 серпня 2023 року суддя Червонозаводського районного суду Харкова виніс обвинувальний вирок. Чоловіку призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права займатись діяльністю, пов‘язаною зі встановленням обладнання, яке має можливість доступу до інформативної системи та мереж на строк 3 роки.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про повернення у власність громади земельної ділянки вартістю понад 1 млн грн. Суд задовольнив позовну заяву керівника Новобаварської окружної прокуратури Харкова до Харківської міської ради та господарського товариства про визнання договору купівлі-продажу недійсним та зобов’язання повернути земельну ділянку. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на Харківську обласну прокуратуру. Встановлено, що у 2020 році за "підставною" фізичною особою одним з нотаріусів Харкова за відсутності будь-яких документів незаконно зареєстровано право власності на дві будівлі загальною площею 35 кв. м на земельній ділянці на території Новобаварського району Харкова. У подальшому щодо цих будівель всупереч вимог чинного законодавства укладено договори купівлі-продажу про їх придбання ТОВ.  Після цього товариство, щоб присвоїти цю земельну ділянку, в обхід законної процедури земельних торгів, звернулось до Харківської міської ради, надавши незаконно отримані документи. Внаслідок такої "схеми" із комунальної власності протиправно вибула земельна ділянка, ринкова вартість якої на теперішній час становить понад 1 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися