Колаборант у Харкові заробив новий термін, уже знаходячись в СІЗО

Чоловікпочав висловлюватись на підтримку російських військ у присутності співкамерників

У Харкові оголосили вирок чоловіку, який публічно висловлював підтримку російській окупаційній армії у СІЗО. Про це повідомляється у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У січні цього року чоловіка помістили до слідчого ізолятора, що розташований на вулиці Полтавський Шлях у Харкові. Протягом кількох місяців зловмисник у присутності співкамерників висловлювався на підтримку Росії та її окупаційної армії. Зокрема, він заявляв, що "Харків скоро буде російським містом", "армія РФ визволяє нас з нашої нікчемної держави" тощо.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 15 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття прихильника СРСР у Харкові. За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 50-річному чоловіку за фактами поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1, 2 ст. 436-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. За даними слідства, чоловік, будучи палким прихильником комуністичного тоталітарного режиму, активно демонстрував свою позицію в забороненій в Україні соціальній мережі "Одноклассники". Підозрюваний розміщував дописи, у яких вітав "С Днем Советской Армии и Военно-Морского Флота", стверджував, що "красная армия всех сильней", а також цитував пісню радянських часів: "Мой адрес – не дом и не улица. Мой адрес – Советский Союз!" Шанувальник совєтів запевняв: "Не расстанусь с комсомолом, буду вечно молодым". Чоловік супроводжував публікації візуальними зображеннями символіки комуністичного тоталітарного режиму, зокрема фотографіями прапора СРСР, значка червоної зірки, Жовтневої революції, а також портретами Леніна і Сталіна.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися