Жителі Харківщини отримали понад 256 млн грн: кому нараховують кошти

Жителям Харкова нарахували виплати на суму 42,6 млн грн

У Харківській області 3136 заявників уже отримали компенсацію на дрібний ремонт житла, яке було пошкоджено у результаті повномасштабного збройного нападу рф. На рахунки мешканців надійшло загалом понад 256,1 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Загалом, за словами очільника області, на Харківщині сума компенсацій за програмою “єВідновлення” становить понад 313 млн грн. Ще на 57,2 млн грн призначено компенсації, незабаром вони також будуть перераховані на рахунки заявників. 

Олег Синєгубов повідомив, що жителям міста Харків нараховано виплати на 42,6 млн грн. З них 30,2 млн грн уже переведено на рахунки отримувачів компенсації.

Загалом із початку реалізації програми “єВідновлення” в області подано 15570 заяв для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Їх обробка триває.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Кабмін удосконалив механізм компенсації витрат за проживання внутрішньо переміщених осіб. 

Уряд вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО у межах реалізації проєкту “Прихисток”. Документом було врегульовано механізм опрацювання даних з помилками, наданих тими, хто хоче безоплатно розмістити у своїх житлових приміщеннях внутрішніх переселенців. А також врегульовано етапи опрацювання таких даних та їх повторного направлення для забезпечення виплат компенсації. 

Детальніше про затверджені зміни щодо отримання компенсації за проживання ВПО читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися