Опалювальний сезон на Харківщині на межі зриву: подробиці

Фінансовий стан КП “Теплоенерго” критичний

У Лозівській громаді теплопостачальне підприємство буде готове запустити котельні у жовтні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської громади. У громаді повідомили, що спеціалісти вже подали заявку до НАК "Нафтогаз" на обсяги газу, вони більші, а ніж торік. Тариф на теплопостачання для населення не змінюватиметься.

Директор КП “Теплоенерго” Сергій Малишев розповів, що підготовка до нового опалювального сезону йде за планом. За його словами, опалювальний сезон стартуватиме у залежності від температурних показників. Розпочнуть його за умови утримання, упродовж трьох діб, температури повітря +8С. Першими, як і кожного року, до тепла підключатимуть лікарні. 

Розглядають різні сценарії проходження опалювального сезону та накопичують необхідні ресурси. На випадок непередбачуваних ситуацій, для опалення 1,6 та 9 мікрорайонів, підключать резервну котельню.  

При цьому за словами керівника, фінансовий стан підприємства критичний.  Працівників вимушено перевели на чотириденний робочий тиждень. Гостро стоїть питання різниці у тарифах. Лозівська громада стримує вартість тепла для населення, однак різниця між фактичними та обґрунтованими тарифами для населення на кінець третього кварталу складе 120 мільйонів гривень. Зобов’язання щодо відшкодування цих витрат на себе взяла держава. Проте, за словами керівника, компенсації теплопостачальному підприємству не надходять.

Разом з цим виріс борг підприємства за блакитне паливо перед НАК “Нафтогаз” -  це 150 мільйонів гривень. Газопостачальне підприємство подало на КП “Теплоенерго” судовий позов на відшкодування понад 60 мільйонів гривень і нараховує понад 30 мільйонів інфляційних та штрафних санкцій. Шляхи виходу з ситуації, яка може призвести до зриву опалювального сезону, вирішують на обласному та державному рівнях. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як ремонтують житловий фонд у Харкові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися