Що буде з критичною інфраструктурою Харкова та області восени та зимою

Які проблеми потрібно розв'язати до настання холодів

У середу, 6 вересня, на Регіональній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області обговорили готовність до роботи в осінньо-зимовий період. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив на необхідності продовжувати облаштовувати засобами фізичного захисту об’єкти критичної інфраструктури. До того ж за його словами, відновлення енергогенерації потрібно контролювати щоденно.

Зокрема, районним військовим адміністраціям доручили підготувати резервні джерела енергопостачання та створити запаси альтернативних видів палива на випадок відключень від централізованого газопостачання, теплопостачання тощо.

Перший заступник директора Департаменту ЖКГ та ПЕК Харківської ОВА Едуард Яровой наголосив, що засідання обласного штабу, на яких розглядаються проблемні питання, проводять регулярно. І проблеми потрібно розв'язувати до настання холодів. Він повідомив, щодо підготовки житлово-комунального господарства області та об’єктів соціальної сфери зараз ситуація наступна: теплове господарство на сьогодні технічно підготовлено на 80%, водопровідно-каналізаційне господарство – на 76%, житловий фонд – на 81%, соціальна сфера – на 76%.

Крім того, розглянули питання щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей, зокрема лікарень, закладів соцобслуговування населення тощо.

Також було ухвалено рішення відновити рибогосподарську діяльність на Краснопавлівському водосховищі, аби не допустити погіршення екологічного стану.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається в Харківській області у річницю контрнаступу ЗСУ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися