Що відбуватиметься зі світлом у Харкові та області восени та взимку

Світло вимикатимуть у всіх областях України

Україні не вдалося повністю відновити всі енергопотужності, які постраждали від ворожих ударів ракетами та дронами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчука

За його словами, минулого року метою ракетних ударів росіян були підстанції — об'єкти, які відповідають за передачу електроенергії, біля гідроелектростанцій, теплових електростанцій. Він зазначив, що ще під час атак було зрозуміло, що їх неможливо відремонтувати за літо.

Експерт зауважив, що фінансові та матеріальні ресурси спрямовуються переважно на планові ремонти. І, найімовірніше, цифри, які в травні озвучив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький — на той момент вдалося оперативно усунути майже 70% пошкоджених об'єктів — кардинально не змінилися.

Він вважає, що в нинішньому сезоні відключень буде більше. Експерт нагадав, що у ДТЕК Дніпропетровської області вже говорили, що треба готуватися до відключень по 4-8 годин. Однак, на його думку, це оптимістичний прогноз, і сміливо можна готуватися до відключень до 10 годин.

За словами Корольчука, найбільш проблемні регіони: Київська, Харківська, Львівська, Хмельницька та Одеська області. Однак до відключень потрібно готуватися споживачам у всіх областях. “Тому, що енергосистема пов'язана, і відштовхуватися будуть від пропускної потужності підстанцій. Зараз уже є інформація про те, що готуються графіки відключень. Як надовго — залежить від того, наскільки холодною буде зима", — додає Корольчук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбуватиметься з критичною інфраструктурою у Харкові та області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися