Де на Харківщині критична ситуація з водою

На Харківщині планують побудувати новий водогін

У Лозівській громаді виникли проблеми з водою. Працівники КП “Харківводоканал” майже щодня усувають аварії на водогоні з Краснопавлівки. Втрати води досягають 50% та продовжують зростати. Мережі вичерпали свій ресурс.Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської громади. 

У Лозівській міській раді зазначили, що ситуація викликає занепокоєння, адже в осінньо-зимовий період аварії частішають.

Зараз ліквідовують масштабний порив в районі села Браїлівка. Ділянка досить складна й проходить під високовольтними лініями, тому довелося просити енергетиків про тимчасові відключення.

Представники міської ради та комунальних підприємств переконані у необхідності будівництва нового водогону від Краснопавлівки до Лозової. Протяжність двох гілок складає понад 30 км. Попередня вартість робіт – понад 1 млрд грн. 

Лозівський міський голова Сергій Зеленський повідомив, що проєкт будівництва вже готовий. Наразі отримано попереднє погодження Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури на будівництво нового водогону.  У міській раді повідомили, щодо реалізації задумів, вторгнення росії в Україну відтермінувало багато стратегічних проєктів розвитку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що рік тому українські військові звільнили міста Ізюм та Куп'янськ від російських загарбників. Тікаючи з українських міст від ЗСУ, ворог залишив по собі суцільну руїну – вбиті та закатовані люди, зруйновані житлові будинки, лікарні та школи, знищена та розкрадена комунальна інфраструктура. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися