У “Харківобленерго” звернулися до жителів Харкова та області: що трапилося

Особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність

Енергетики звернулися до жителів Харкова та області та нагадали про правила поведінки у пожежонебезпечний період. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківобленерго”.

В компанії зауважили, що у Харківській області протягом тижня зберігатиметься суха та тепла погода, у зв'язку з чим переважатиме надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. Тож категорично забороняється: 

  • розпалювати вогнища чи палити суху траву та гілки під лініями електропередачі та поблизу трансформаторних підстанцій,

  • захаращувати територію в охоронних зонах енергетичних об’єктів.

“Харківські енергетики нагадують: самостійне гасіння електроустаткування небезпечне для життя!”, - наголосили у “Харківобленерго” та нагадали: "У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером “101”.

У випадку виникнення пожежі поблизу ліній електропередачі, електроустаткування слід також додатково попередити енергетиків АТ “Харківобленерго” за цілодобовим телефоном кол-центру: 057-34-24-413, 067-23-40-413, 063-05-40-413, 050-05-40-413.

“Особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки, несуть адміністративну відповідальність та кримінальну в разі спричинення важких наслідків”, - зазначили в компанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області, у вівторок, 12 вересня, зберігатиметься надзвичайна пожежна небезпека. За даними Українського гідрометеорологічного центру надзвичайна пожежна небезпека у Харківській області збережеться до 14 вересня.

Якою буде погода у Харкові та області цього тижня, можна дізнатися за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися