Харків'янам та жителям області нагадали про штрафи: що потрібно робити

Пішоходам нагадали про необхідність використовувати світлоповертальні елементи

У поліції Харківської області нагадали жителям регіону про небезпеку на дорозі та дали поради, як уникнути загрози, повідомляють "Коментарі. Харків".

У поліції нагадали, що в осінньо-зимовий період світловий день коротший, а на вулиці темніє все швидше, тому яскравий флікер може зберегти життя.

Флікер (світловідбивач) — значок, який відбиває світло у темряві, завдяки якому пішоходи стають більш помітними. Його можна розмістити будь-де на верхньому одязі, сумці, рюкзаку або навіть на взутті. “Тому саме час укомплектувати свій образ стильними світловідбивачами”, - наголосили у поліції.

Наявність такого аксесуара допомагає збільшити видимість пішохода на дорозі до 130-150 метрів (без світлоповертачів водій може помітити пішохода лише з відстані 25-30 метрів).

А з дальнім світлом фар водій бачитиме пішохода на відстані від 300 до 400 метрів, що особливо актуально на трасах.

“Також нагадуємо, що згідно з п. 4.4 ПДР України у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. За порушення цього правила передбачена відповідальність у вигляді штрафу”, - повідомили у поліції

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харківщини нагадали, яку загрозу несе спалювання листя, сухої рослинності та гілля. Такі дії заборонені законодавством, за їх порушення передбачені штрафні санкції. Детальніше про розміри штрафів читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися