Харків'янам потрібно підготуватися: що відбуватиметься

Поради з підготовки до опалювального сезону

В Україні прогнозують складну осінь та зиму. Українців закликають максимально підготуватися до ймовірних проблем зі світлом, а також опаленням та водою. Портал “Коментарі.Харків” дізнався у компаній-постачальників послуг, на що харків'янам варто звернути увагу при підготовці до осінньо-зимового сезону

У КП “Харківські теплові мережі” на наступний опалювальний сезон особливих порад не дали. Як і кожного року рекомендують приділити увагу з теплоізоляції житла:

- забезпечити герметичність вікон та дверей,

- утеплити, за можливості, фасади будинків, підлогу, дах. Це допоможе зменшити втрати тепла у приміщенні, та у разі проблем - довше зберігати тепло у помешканні. 

Також на компідприємстві нагадали про необхідність своєчасної оплати комунальних послуг, адже це має важливе значення для забезпечення опаленням та гарячою водою харків'ян.

У КП “Харківводоканал” зазначили, що у звʼязку з тим, що воєнні дії продовжуються, містянам доцільно мати необхідний запас води. “Адже у разі прямого попадання у зовнішні мережі водопостачання, водовідведення чи внутрішньобудинкові системи, надання послуг може відключатися на період ремонтних чи відновлювальних робіт”, - пояснили на підприємстві.

Найбільше порад з підготовки до холодного періоду дали в АТ “Харківобенерго”. У компанії зазначили, що по можливості варто потурбуватися про те, щоб мати джерела безперебійного живлення електроенергії. Якщо є генератор, потрібно провести його техогляд і запастися пальним.

Також харків'янам рекомендують: 

  • замінити лампи розжарювання на світлодіодні,

  • контролювати використання електроприладів та освітлення (від'єднувати їх від мережі на час простою чи вимкнення освітлення),

  • використовувати екорежим на побутових приладах,

  • використовувати таймери (для перенесення використання електричної енергії у нічний час) для великої побутової техніки (бойлери, пральні та посудомийні машини), 

  • для зарядки телефонів варто придбати повербанк великої ємності,

  • придбати ліхтарі із запасом батарей (акумуляторів). 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що буде зі світлом, опаленням та водою у Харкові восени та зимою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися