На Харківщині закликали евакуюватись через холоди

Через постійні обстріли у комунальників не буде можливості оперативно відновлювати тепломережі у прифронтових громадах

У Харківській області через настання холодів закликали терміново евакуюватись з прифронтових громад. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Потрібно евакуюватися з прифронтових територій, з прикордонних територій. Оскільки там відновлювати електроенергію або теплопостачання буде досить важко під обстрілами та, звичайно, втримати. Оскільки ми будемо максимально зосереджувати зусилля на нашому обласному центрі й тих територіях, де буде максимально важко“, – розповів Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про допомогу, що буде надана мешканцям прифронтових території Харківщини. У Мінреінтеграції заявили про необхідність забезпечити дровами мешканців прифронтових регіонів, повідомляють "Коментарі. Харків". У відомстві провели нараду щодо забезпечення цивільного населення деревиною паливною. На нараді обговорили забезпечення мешканців прифронтових регіонів безплатною паливною деревиною, а саме йшлося про визначення потреб.  За словами Віцепрем’єр-міністр Ірини Верещук мають бути улагоджені усі формальності. Вона зазначила, що якнайшвидше повинні бути укладені угоди з лісогосподарствами та постачальниками паливної деревини. Також потрібно розв'язати логістичні питання. За інформацією міністерства, безплатними дровами будуть забезпечені й мешканці територій, де тривають бойові дії. Це стосується відповідних районів у 8 областях, а саме: Харківської, Херсонської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської, Чернігівської та Луганської.



Джерело: https://t.me/synegubov/7145
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися