У Харкові розпочали масштабне будівництво

Бомбосховище будують за новими нормами до захисних споруд

У Харкові розпочали будувати першу в Україні підземну школу. Будівля відповідатиме нормативним вимогам до захисних споруд. Роботи проводить "Трест Житлобуд-1". Підземне приміщення має вмістити 450 учнів. 

 Про це розповів голова наглядової ради акціонерного товариства "Трест Житлобуд-1" Олександр Харченко, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Суспільне. Харків”. За його словами, у Харкові збудують протирадіаційне укриття.

Олександр Харченко пояснив, що це правильно називати бомбосховищем, але там можна буде навчатися. Ця будівля буде більш пристосована до занять, ніж метро. Там створять комфортніші умови для учнів, облаштують класні кімнати. Також запланована організація місця для відпочинку дітей. “Площа приміщення складатиме близько 1400 кв. метрів. У 2023 році плануємо завершити основні будівельні роботи", — розповів Олександр Харченко.

За його словами, у підземному приміщенні будуть протирадіаційні двері, різноманітні фільтри, а також очищувачі повітря. "З 1 листопада почнуть діяти нові норми до захисних споруд, за якими передбачена більша площа на кожного учня. Вимоги до вентиляції та захисту від радіації більш високі. Ті об'єкти, які пройшли експертизу до 1 листопада, можуть будувати за старими нормами, але ми робимо за новими", — сказав Харченко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у вересні в Харкові розпочалися навчання школярів у класах, облаштованих в метро. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко наголосив, що зараз це наша реальність, принаймні в Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися