На Харківщині змінилася система штрафів: що відомо

Збитки, завдані рибному господарству, розраховуватимуться за єдиним підходом

Кабінет міністрів України наприкінці вересня ухвалив постанову, якою затверджено нові розміри штрафів за незаконний вилов риби. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державного агентства меліорації та рибного господарства України. 

В агентстві розповіли, що постанова систематизувала підхід до розрахунку збитків за незаконний вилов риби. “Зокрема, вона скасувала методику розрахунку збитків для підприємців, яка містила складні формули з багатьма складовими, що не враховували розмір шкоди, заподіяний водним мешканцям”, - пояснили в агентстві.

Тепер збитки, завдані рибному господарству, розраховуватимуться за єдиним підходом, не розділяючи порушників на фізичних та юридичних осіб. “При цьому окремо наголошуємо, що їх розмір для фізичних осіб залишається незмінним”, - зазначили в агентстві.

picture

Так, наприклад розмір такс за незаконний вилов у рибогосподарських водних об’єктах України одного екземпляру сома складає 5117 грн, сазана – 3706 грн, судака – 3587 грн, щуки – 3468 грн, окуня – 3162 грн, ляща – 1649 грн, лина – 1598 грн тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у водосховищі на Харківській області дозволили відновити рибогосподарську діяльність. Відповідне рішення ухвалили на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області 6 вересня.

"З метою недопущення погіршення екологічного стану на Краснопавлівському водосховищі, за результатами доповіді та з урахуванням обговорення регіональна комісія вирішила дозволити здійснення рибогосподарської діяльності на Краснопавлівському водосховищі, в межах чинного законодавства, ураховуючи поточний стан водойми та безпекову ситуацію", — сказано у протоколі рішення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися