Стало відомо, скільки коштуватиме масштабне будівництво у Харкові

У метро Харкова облаштують ще один клас для учнів

Харківський міський голова Ігор Терехов на пресконференції розповів про вартість будівництва першої в Україні підземної школи, повідомляють "Коментарі. Харків". 

За словами мера міста, будівництво підземної школи у Харкові - унікальний проєкт для України.

Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що будівництво коштуватиме приблизно 58 млн грн, і жодної зайвої копійки витрачено на цей проєкт не буде.  Також очільник міста поділився особливостями проєкту. “Дуже серйозні вимоги до конструктиву, який має витримати ракетні удари. Як і в метро, там має бути рекуперація повітря. Я дуже хочу, щоб до нового року будівництво завершилося. Підземна школа розрахована на 450 школярів, тобто у дві зміни там навчатимуться 900 учнів”, - повідомив журналістам мер Харкова.

Також, за словами Ігоря Терехова, побудують ще один підземний клас для школярів на ст. м. “Академіка Павлова”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові розпочали будувати першу в Україні підземну школу. Будівля відповідатиме нормативним вимогам до захисних споруд. 

Голова наглядової ради акціонерного товариства "Трест Житлобуд-1" Олександр Харченко розповів, що у Харкові збудують протирадіаційне укриття. За його словами, це правильно називати бомбосховищем, але там можна буде навчатися. Ця будівля буде більш пристосована до занять, ніж метро. Там створять комфортніші умови для учнів, облаштують класні кімнати. Також запланована організація місця для відпочинку дітей. “Площа приміщення складатиме близько 1400 кв. метрів. У 2023 році плануємо завершити основні будівельні роботи", — розповів Олександр Харченко.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися