Ігор Терехов про проїзд у громадському транспорті: що зміниться

У Харкові постійно працюють над відновленням маршрутів пасажирського транспорту

У Харкові щомісяця на утримання громадського транспорту витрачають 171 млн грн. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов на пресконференції, повідомляють "Коментарі. Харків".

Ігор Терехов запевнив, що попри велике навантаження на міський бюджет, поки що проїзд залишатиметься безплатний.  “Поки у нас є мінімальна можливість утримувати безплатний проїзд у громадському транспорті, ми це будемо робити. Коли такої можливості не буде, відверто скажу про це харків’янам. Але усі пільги, які були до війни, будуть збережені”, - зауважив Ігор Терехов. 

За його словами, рішення про повернення чи неповернення платного проїзду у 2024 році буде ухвалене, виходячи з можливостей міського бюджету та обсягу субвенцій з державного бюджету.

Також, за словами Ігоря Терехова, у Харкові постійно працюють над відновленням маршрутів пасажирського транспорту. Там, де це можливо, трамвайні маршрути замінюють автобусними. За словами мера, потреба у трамваях зараз складає 80 вагонів.  “Міська влада працює над пошуком фінансування для придбання трамваїв та відновлення пошкоджених контактних мереж, електропідстанцій. Також проводитиметься тендер на закупівлю електробусів”, - розповів Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що міська влада проводить тендер на закупівлю рухомого складу метрополітену на 45 млн євро. На лінію новий транспорт вийде відразу після отримання.

Ігор Терехов запевнив, що у місті будуть реалізовані усі заплановані проєкти. Детальніше про зміни, які планують реалізувати в харківському метрополітені, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися