На Харківщині допомагають ВПО: як саме

Харків'яни селять біженців у свої домівки

З 1 по 5 жовтня фахівці районних управлінь соціального захисту включили в реєстр 1 797 заяв від власників житла, які прихистили 3 874  ВПО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

З 1 по 30 вересня до Центру надання адміністративних послуг міста Харкова та його територіальних підрозділів з повідомленнями про безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб звернулись особисто 136 власників житла, ще 16 надіслали повідомлення на електронну пошту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про допомогу ВПО на Харківщині з працевлаштуванням. Роботодавці Харківщини можуть отримати державну допомогу за працевлаштування ВПО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Зміївської міської ради. Компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб реалізуються за ініціативи Мінреінтеграції в межах інформаційної кампанії "Робота для ВПО: ти потрібен!". На Харківщині від початку повномасштабного вторгнення прийняли на роботу через Обласний центр зайнятості 1553 ВПО. За працевлаштування переселенців передбачається державна підтримка та компенсація видатків. Заявку на отримання компенсації роботодавець може подати через портал Дія або звернувшись до найближчого центру зайнятості.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про допомогу харківським жінкам. У Харківському регіоні реалізують проєкт з надання допомоги жінкам у гуманітарній сфері. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.  У Департаменті соціальної політики міської ради наголосили, що реалізація проєкту спрямована на надання психологічної підтримки жінкам вразливих категорій. На допомогу можуть розраховувати багатодітні матері, самотні жінки з дітьми, ВПО та жінки похилого віку. Загалом допомогу отримають 700 жінок з Харкова, а також з Ізюмської, Красноградської та Балаклійської громад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися