Стало відомо, скільки будуть відпочивати школярі на Харківщині

У деяких громадах шкільні канікули розпочнуться з 30 жовтня

У більшості шкіл Харківської області осінні канікули розпочнуться 23 жовтня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

У Департаменті науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації зазначили, що переважна більшість загальноосвітніх навчальних закладів області ухвалили рішення розпочати осінні канікули з 23 жовтня.

На тиждень пізніше - з 30 жовтня - канікули планують розпочати у Валківській, Ізюмській, Сахновщинській, Наталинській, Куп’янській, Лозівській, Височанській, Слобожанській, Малинівській, а також частинах Роганської, Печенізької, Зміївської, Дергачівської, Вільхуватської та Золочівської громадах.

“Нагадаємо, відповідно до статті 10 Закону України про освіту педагогічна рада навчального закладу визначає дати початку канікул. Осінні канікули в загальноосвітніх навчальних закладах тривають 7 календарних днів”, - розповіли у Харківській ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській міській раді розповіли, що “пункти незламності” зможуть прийняти понад 300 тисяч харків’ян. У приміщеннях шкіл та адміністрацій районів міста Харкова розгорнуто 74 стаціонарні “пункти незламності”. Як повідомили в Департаменті з питань забезпечення життєдіяльності міста, одночасно вони можуть розмістити 13,4 тис. осіб.

“Усі "пункти незламності" оснащені генераторами та опалювальними пристроями, а також мають достатній запас питної та технічної води. У випадку аварійного відключення електропостачання або теплової енергії більш ніж на три години харків’яни зможуть там підзарядити ґаджети, випити гарячого чаю та отримати безперешкодний доступ до інтернету”, - пояснили у міській раді. У міській раді уточнили, що значна частина пунктів одночасно працює і як пункти видачі гарячого харчування. Зокрема, лише у Немишлянському та Індустріальному районах безплатні комплексні обіди щодня отримують понад 10 тис. мешканців.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися