Як зміниться підтримка ВПО в зимовий період

Ірина Верещук попросила міжнародних донорів не зменшувати видатки на гуманітарне реагування цієї зими

Минулої п'ятниці, 13 жовтня, у Києві відбувся Форум регіональних координаційних центрів підтримки цивільного населення. До роботи Форуму доєдналася і заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська. Загалом захід зібрав близько 100 учасників з усіх регіонів України та з-за кордону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

У роботі Форуму взяли участь і керівники координаційних центрів, керівники міжнародних організацій та донорів, а також представники громадських і волонтерських організацій.  Учасники Форуму обговорили посилення підтримки ВПО в зимовий період.

Керівники регіональних коордцентрів розповіли про пріоритети в роботі на 2024 рік, поділилися пропозиціями щодо удосконалення діяльності Центрів, а також дієвими практиками роботи із ВПО, ветеранами, людьми з інвалідністю і статусними дітьми.

При цьому віцепрем’єрка Ірина Верещук наголосила, що у фінансуванні на 2024 рік необхідна підтримка міжнародних донорів. “Я дякую за все, що було вами зроблено раніше. Але ми й надалі дуже потребуємо вашої допомоги”, – наголосила посадовиця і додала, що тут вкрай важливою є правильно налагоджена координація між керівниками регіональних коордцентрів і представниками міжнародних організацій.

Особливо ці питання є актуальними напередодні зими. 

Очільниця Мінреінтеграції наголосила, що перш за все необхідно забезпечити комфорт і безпеку громадян під час опалювального сезону. Серед іншого, попросила міжнародних донорів не зменшувати видатки на гуманітарне реагування цієї зими.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Харкові та області зміниться програма підтримки ВПО



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися