Стало відомо, коли включать опалення в будинках на Харківщині

У першу чергу опалення подається в заклади охорони здоров'я

Харківська область готова до нового опалювального сезону. Про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі "Єдиних новин", повідомляють "Коментарі. Харків".

“Котельні, об’єкти соціальної сфери та житлові будинки підготовлені на 100% до пуску тепла. Опалення у будинках люди отримають за середньодобової температури нижче 8 градусів”, - зазначив Олег Синєгубов.. 

За його словами, рішення про початок опалювального періоду ухвалюють органи місцевого самоврядування. “Уже дають тепло в Богодухівській, Валківській та Близнюківській громадах. У першу чергу опалення подається в заклади охорони здоров'я. Уже опалюється 9 таких закладів”, - зауважив начальник Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Лозівській громаді на Харківщині починають опалювати лікарні. У Лозівській міській раді розповіли, що у вівторок, 17 жовтня, планують запустити котельні в стаціонарах громади. За словами медичного директора Лозівського ТМО Володимира Сергієнка, наразі температуру в палатах підтримують засобам обігріву на позначці не нижче 18 градусів тепла.

А тим часом у Харкові поки не планують підключати до опалення житлові об'єкти. За словами міського голови, погода дозволяє відтермінувати початок опалювального сезону і тим самим зекономити кошти харківʼян на оплаті комунальних послуг і заощадити більше газу в громаді.  “Але, як тільки середньодобова температура повітря три доби поспіль буде нижчою за +8 градусів, ми запустимо систему опалення і протягом кількох днів підключимо до тепла житлові будинки та соціальну інфраструктуру міста”, - розповів Ігор Терехов. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися