Тендер “Укрзалізниці”: чи з'являться нові вагони на харківському напрямку

Закупівлю нових вагонів профінансують з державного бюджету

“Укрзалізниця” провела тендер та підписала договір на купівлю 44 пасажирські вагони. Фінальна вартість нових вагонів склала 1 951 008 600 грн. Переможцем тендера став Крюківський вагонобудівний завод. Закупівлю профінансують з державного бюджету, повідомляють "Коментарі. Харків".

Повідомляється, що у рамках нового договору буде виготовлено 20 купейних вагонів, 12 вагонів СВ, 9 плацкартних вагонів, які закуповуються вперше з 2008 року, та 3 вагони, призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю.

“Оновлення пасажирських вагонів навіть в умовах війни — невідкладна потреба для забезпечення логістики населення”, - зазначив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко. За його словами, ця закупівля дозволить також замінити ті вагони, що, на жаль, були втрачені в результаті ворожих обстрілів. Також планують робити акцент і на модернізації застарілого рухомого складу.

А чи з'являться нові вагони на харківському напрямку? У департаменті інформаційної політики та стратегічних комунікацій АТ “Укрзалізниця” на офіційний запит порталу “Коментарі.Харків” повідомили, що отримати нові вагони компанія планує до кінця 2025 року. “Їх розподіл за напрямками планується здійснити після отримання”, - зазначили у департаменті. 

Також повідомили, що найстаріші вагони, які курсують на харківському напрямку, побудовані в середині 1980-х років, капітально-відновлювальний ремонт цих вагонів проведено у 2010-х роках. Найновіші вагони побудовані у 2023 році.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська міська влада проводить тендер на закупівлю рухомого складу метрополітену на 45 млн євро. На лінію новий транспорт вийде відразу після отримання.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися