У Харківській області перевірили якість води: результати невтішні

Перевіряли об'єкти водопостачання та водовідведення

Фахівці Держпродспоживслужби провели перевірки на об'ктах водопостачання та водовідведення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДПСС у Харківській області.

Станом на 19 жовтня фахівцями спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведено комісійні перевірки: об’єктів централізованого водопостачання – 121, об’єктів децентралізованого водопостачання – 456, об’єктів водовідведення – 9. 

Порушення виявлені на 121 (100%) об’єкті централізованого, 432 (94,7%) об’єктах децентралізованого водопостачання та на 5 об’єктах водовідведення (55,6%). 

З метою усунення виявлених порушень санітарного законодавства видано 116 приписів, направлено 257 листів з пропозиціями та відповідними роз’ясненнями до органів місцевого самоврядування та балансоутримувачів щодо усунення виявлених порушень, ініційовано проведення 24 засідань місцевих комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду питання забезпечення населення якісним питним водопостачанням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перевірку джерел у Харківській області. Через поширення низки захворювань мешканців Харківського району просять не пити воду з сумнівних джерел. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію ГУ ДПСС у Харківській області. Для попередження негативного впливу на здоров’я населення нітратів, які можуть бути у воді приватних колодязів і свердловин, та запобігання виникненню отруєнь, пов’язаних з підвищенням нітратів, рекомендовано не  вживати таку воду взагалі. Для приготування їжі та питних цілей дітей до 3-х років використовувати фасовану воду гарантованої якості або з гарантовано перевірених джерел.   "Майте на увазі, що забруднена нітратами вода – чиста, прозора, без запаху і видимих домішок. Забруднену нітратами воду можна використовувати для технічних цілей: прання білизни, прибирання у приміщеннях тощо. Кип’ятіння забрудненої нітратами води не зменшує, а збільшує її токсичність. При перших ознаках отруєння негайно звертайтеся за медичною допомогою", - пишуть у Держпродспоживслужбі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися