Мешканців Харківського району попросили не вживати воду з сумнівних джерел

Усе через поширення низки захворювань через забруднену нітратами воду

Через поширення низки захворювань мешканців Харківського району просять не пити воду з сумнівних джерел. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію ГУ ДПСС у Харківській області.

Для попередження негативного впливу на здоров’я населення нітратів, які можуть бути у воді приватних колодязів і свердловин, та запобігання виникненню отруєнь, пов’язаних з підвищенням нітратів, рекомендовано не  вживати таку воду взагалі. Для приготування їжі та питних цілей дітей до 3-х років використовувати фасовану воду гарантованої якості або з гарантовано перевірених джерел.  

"Майте на увазі, що забруднена нітратами вода – чиста, прозора, без запаху і видимих домішок. Забруднену нітратами воду можна використовувати для технічних цілей: прання білизни, прибирання у приміщеннях тощо. Кип’ятіння забрудненої нітратами води не зменшує, а збільшує її токсичність. При перших ознаках отруєння негайно звертайтеся за медичною допомогою", - пишуть у Держпродспоживслужбі.

Громадяни, які використовують воду для питних потреб з індивідуальних колодязів чи свердловин, можуть за власним бажанням для проведення досліджень звернутися до будь-якої акредитованої лабораторії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перевірку об'єктів водопостачання на Харківщині. Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області перевірили об'єкти водопостачання та водовідведення у регіоні. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію ГУ ДПСС в Харківській області. Станом на 21 вересня спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведено комісійні перевірки: 115 об'єктів централізованого водопостачання, 430 об'єктів децентралізованого водопостачання та восьми об'єктів водовідведення. Порушення виявлені на усіх об’єктах централізованого, 406 об’єктах децентралізованого водопостачання та на п'яти об’єктах водовідведення. З метою усунення виявлених порушень санітарного законодавства видано 106 приписів, направлено 252 листи з пропозиціями та відповідними роз’ясненнями до органів місцевого самоврядування та балансоутримувачів щодо усунення виявлених порушень, ініційовано проведення 23 засідань місцевих комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду питання забезпечення населення якісним питним водопостачанням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися