У Харкові з'явились у прокаті особливі засоби: як безплатно отримати допомогу (ФОТО)

Засоби реабілітацію мають деякі обмеження

При терцентрах надання соціальних послуг міста Харкова продовжують працювати пункти прокату. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У таких пунктах можна отримати в безплатне тимчасове використання засоби реабілітації (крісло колісне, милиці, палиці тощо). Послуги надаються громадянам за місцем проживання.

“Завдяки співпраці Харківської міської ради з благодійним фондом “Майбутнє для України” до пунктів прокату надійшли колісні крісла, у тому числі для самостійного пересування. Вони розраховані на людину середньої статури, вагою до 100 кг та зростом до 180 см”, - уточнили у міській раді. 

Також зазначили, що за більш детальною інформацією можна звернутися до пунктів прокату, вони працюють з понеділка по п'ятницю, з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 15:00. Адреси та телефони розміщені на сайті.

А у територіальному центрі надання соціальних послуг Салтівського району забезпечують людей з інвалідністю технічними засобами реабілітації.

З початку року 38 осіб отримали в користування інвалідні візки та ходунки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківській області у 10 лікарнях надають безплатну реабілітаційну допомогу. Серед них - 1 надкластерна та 1 кластерна.

“До кінця 2023 року неспеціалізовані стаціонарні реабілітаційні відділення мають запрацювати в усіх 228 кластерних та надкластерних медзакладах України, які увійшли до спроможної мережі. В кожному з них облаштують від 30 до 60 реабілітаційних ліжок”, - розповіли у Харківській ОВА. Таким чином планують організувати близько 7 800 ліжко-місць для пацієнтів із травмами, хворобами та пораненнями, які потребують процесу активного відновлення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися