Жителі Харкова отримали майже 100 млн грн, ще 30 млн грн очікується: деталі

Комісії сформували 87 сертифікатів на виплату компенсацій за знищене ворогом майно

Сума компенсації у межах “єВідновлення” за пошкоджене ворогом майно у Харківській області сягнула понад 765 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Очільник регіону повідомив, що на рахунки 6 539 заявників уже надійшли кошти на ремонт житла на суму понад 515 млн грн. Найближчим часом отримають більше майже 250 млн грн компенсації ще близько 1 500 заявників. “Рішення по цих виплатах уже ухвалені”, - уточнив Олег Синєгубов. 

У м. Харків по програмі єВідновлення виплачено майже 95 млн грн. Призначено виплат ще на майже 30 млн грн. 

Усього в області подано 21 156 заяв для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. 

Крім того, комісії сформували 87 сертифікатів на виплату майже 130 млн грн компенсацій за знищене ворогом майно.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківській міський голова Ігор Терехов розповів про умови відбудови Північної Салтівки. За його словами, відновлення Північної Салтівки фінансуватиметься з різних джерел. Мер Харкова зауважив, що влада міста працює над тим, щоб у максимально стислі терміни відбудувати Північну Салтівку.

“Я розумію, що харків’янам потрібно повертатися додому. Не все залежить від нас, бо на все це потрібні кошти. Але є міський бюджет, є державний бюджет, є програма з відновлення. Усю цю багатовекторність бюджету потрібно спрямувати на відбудову”, - підкреслив Ігор Терехов.

Детальніше про відновлення Харкова та області читайте за посиланням




Джерело: https://t.me/synegubov/7349
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися