В одній з громад Харківщини звернулися до мешканців: що відбувається

Діяльність служби спрямована на надання допомоги ветеранам війни

Мешканцям Балаклійської громади повідомили про послуги, які можна отримати. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради. 

В Харківській області з 1 березня 2023 року розпочала роботу Харківська регіональна психологічна служба, яка організована в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

Діяльність служби спрямована на надання допомоги ветеранам війни в адаптації їх до цивільного життя. Мобільні бригади психологічної допомоги надають наступні послуги:

  • психологічна допомога родичам полонених, зниклих безвісти чи загиблих;

  • психологічна допомога після перебування в окупації чи полоні;

  • психологічний супровід під час фіксації, документування та розслідування воєнних злочинів;

  • психологічне консультування;

  • психологічне інформування та просвіта;

  • психологічна реабілітація;

  • психотерапія.

Фахівці мобільних бригад працюють як з дорослими, так і з дітьми. Для дітей та батьків проводяться заходи: з психоемоційного розвантаження; розширення навичок підтримки дітей; нормалізування поведінкових та емоційних проявів дитини.

“Про зустріч з психологом можна домовитись в робочі дні з 09.00 до 17.00 години за телефонами: 0680719929; 0500719929; 0630719929”, - уточнили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області посилюють роботу психологічних служб. 

У Харківській області реалізують проєкт “Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери”. Головною метою проєкту називають посилення новими компетенціями психологічні служби в лікарнях. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися