У одному з міст Харківщини підвищиться якість води

Знову допомогли західні партнери

Лозівські водяники отримали нову систему очищення води. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Лозівської міської ради.

Її комунальникам передали завдяки співпраці Харківської обласної ради з французьким регіоном Гранд-Ест. Торік у Стразбурзі  головою облради Тетяною Єгоровою-Луценко та Президентом Регіональної ради Гранд-Ест паном Жаном Роттнером підписано  документ "Заява про наміри партнерства між регіоном Гранд-Ест (Французька Республіка) та Харківською областю (Україна)". Він передбачає розвиток прямої співпраці між нашими регіонами та реалізацію спільних проєктів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перевірку якості води у Харківській областіУ Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області розповіли про результати перевірки об'єктів водопостачання та водовідведення, повідомляють "Коментарі. Харків". Так, станом на 26 жовтня фахівцями спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведено комісійні перевірки:  об’єктів централізованого водопостачання – 123, об’єктів децентралізованого водопостачання – 462, об’єктів водовідведення – 9.  У результаті проведених перевірок порушення виявлені на 123 (100%) об’єктах централізованого, 438 (94,8%) об’єктах децентралізованого водопостачання та на 5 об’єктах водовідведення (55,6%). З метою усунення виявлених порушень санітарного законодавства  видано 119 приписів,  направлено 260 листів з пропозиціями та відповідними роз’ясненнями до органів місцевого самоврядування та балансоутримувачів щодо усунення виявлених порушень, ініційовано проведення 24 засідань місцевих комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду питання забезпечення населення якісним питним водопостачанням. “Проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню інфекційних хвороб людей, локалізації та ліквідації спалахів і епідемій на території Харківської області в умовах воєнного стану триває”, - уточнили в Головному управлінні. Мета контролю – запобігти виникненню та поширенню інфекційних хвороб людей, локалізації та ліквідації спалахів та епідемій, зокрема холери, на території України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися