Компенсація за ВПО збільшиться вдвічі: як харків'янам отримати виплати

За розміщення одного внутрішнього переселенця в опалювальний період нараховують 900 грн на місяць

Харків'яни можуть отримати компенсацію за проживання ВПО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У Департаменті соціальної політики нагадали, що для отримання компенсації витрат, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням (перебуванням) внутрішньо переміщених осіб, власники житла можуть звернутися до ЦНАПу за місцем розташування житла або надіслати лист на електронну адресу.

“Компенсація виплачується у розмірі 450 грн на місяць за розміщення одного внутрішнього переселенця у теплий період року та 900 грн - під час опалювального сезону”, - уточнили у міській раді.

З детальною інструкцією отримання компенсацію за проживання внутрішньо переміщених осіб можна ознайомитися за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що вагітні жінки ВПО мають право на безоплатну медичну допомогу. 

У Мінреінтеграції пояснили, що вагітні жінки ВПО можуть обрати будь-яку лікарню, що надає медичну допомогу за пакетом “Ведення вагітності в амбулаторних умовах”. Вони мають право на безоплатний медичний супровід. Дізнатися, де розташована найближча лікарня з пологовим відділенням чи пологовий будинок, можна зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Також жінкам радять зв’язатися безпосередньо із медзакладом, щоб уточнити графік роботи й записатися на прийом.

“Медичний заклад не має права відмовити у наданні послуг, посилаючись на попереднє місце проживання майбутньої матері”, - уточнили у міністерстві.

Детальніше про умови отримання медичної допомоги читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися