На Харківщині виникли проблеми з опаленням: що сталося

У деяких житлових будинках у Чугуєві немає опалення через пошкодження мереж

Опалення подане майже на всі будинки міста Чугуїв, проте тепло ще не в усіх квартирах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Чугуївської міської ради

У раді пояснили, що головна причина – завоздушення внутрішньобудинкових мереж опалення. 30 жовтня в міській раді відбулася нарада з головами ОСББ, де основним питанням було саме узгодження дій між тепловиками та керівниками об'єднань співвласників житла

“Головний інженер КП “Чугуївтепло” особливо підкреслила, що проводити розвоздушення мереж необхідно у взаємодії з начальниками ділянок підприємства, інакше автоматика котелень починає відключати подачу тепла через недостачу води в системі”, - уточнили у міській раді. 

Проте, як йдеться у повідомленні міськраді, не тільки у завоздушенні мереж сьогодні єдина проблема. Є і будинки, де тепло не підключили через аварії на теплових мережах.

Так, без опалення наразі залишаються п'ять будинків на Дружбі (найближчим часом ремонт тут завершиться) та два будинки в Авіаторі (тут також ремонт завершиться найближчими днями).

Найбільш проблемна ділянка – район другого відділення “Нової Пошти”. Будинки Леонова, 6, пров. Медичний, 2 та Зачепила, 28 можуть залишатися без опалення протягом найближчих тижнів через складність пошкодження мережі.

Загалом у Харківській області станом на 30 жовтня опалюється 6716 житлових будинків, які підключені до централізованої системи теплопостачання – це 88,8% від запланованої кількості. 

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, на Харківщині вже запустили в роботу 390 котелень (73%). Уже опалюється 728 об’єктів соціальної сфери, серед яких – 133 заклади охорони здоров’я (81,1%)

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Первомайського попередили про виконання щорічного процесу попередньої промивки систем теплопостачання міста.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися