У Харківській області завтра видаватимуть воду

Щоб отримати допомогу, при собі потрібно мати паспорт та код

У Харківській області мешканці можуть отримати питну воду, повідомляють "Коментарі. Харків".

“Шановні мешканці нижньої частини смт Старий Салтів! 01.11.2023 року о 10:00 за адресою вул. Перемоги буд. 34(ліцей) від благодійного фонду NewWay буде здійснюватися видача питної бутильованої води у кількості 10 л. на одну особу”, - повідомили у Старосалтівській селищній раді.

Щоб отримати допомогу, при собі потрібно мати паспорт та код. Воду видаватимуть тим, хто не отримав допомогу 31 жовтня 2023 року. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон про виплати українцям, які власним коштом відремонтували зруйноване житло. 

У Мінреінтеграції уточнили, що йдеться про зміни до закону № 2923-IX. Документ регулює порядок виплати компенсацій громадянам, житло яких зазнало пошкоджень або було зруйноване внаслідок російської агресії. Основна зміна – розширення форм компенсації за програмою “єВідновлення”. Відповідно до змін виплати зможуть отримати громадяни, які відремонтували житло власним коштом.

У відомстві повідомили, що це буде третій етап комплексної програми відновлення житла, який розпочнеться з 1 січня 2024 року. У Мінреінтеграції нагадали, що перший етап передбачав ремонти пошкоджених будинків вартістю до 200 тисяч гривень. Під час другого можна було отримати компенсацію за повністю знищене житло.

“Запуск третього етапу планували давно з огляду на відповідні запити від громадян, які зробили ремонт самотужки. Адже вони так само претендують і мають право на державну компенсацію”, - уточнили у міністерстві.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися