Де жителі Харкова та області можуть отримати грошову та іншу допомогу

Мапа доповнюється й актуалізується

Українці, які постраждали внаслідок війни, можуть отримати допомогу в кожному обласному центрі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Щоб отримати інформацію, куди можна звернутись, була створена інтерактивна мапа Ukraine Services Advisor.

“Особливо актуальною вона стала для внутрішньо переміщених осіб.На мапі вказані центри як міжнародних, так і вітчизняних організацій. За допомогою цього сайту також можна знайти потрібну організацію за адресою чи типом допомоги”, - уточнили у відомстві.

Також у міністерстві зазначили, що на карті розміщені дані по кожній з організацій. Зокрема, точна адреса, години прийому, контактний номер телефону тощо.

З докладною інформацією можна ознайомитися за посиланням. Мапа доповнюється й актуалізується.

pictureРаніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон про виплати українцям, які власним коштом відремонтували зруйноване житло. 

У Мінреінтеграції уточнили, що йдеться про зміни до закону № 2923-IX. Документ регулює порядок виплати компенсацій громадянам, житло яких зазнало пошкоджень або було зруйноване внаслідок російської агресії. Основна зміна – розширення форм компенсації за програмою “єВідновлення”. Відповідно до змін виплати зможуть отримати громадяни, які відремонтували житло власним коштом.

У відомстві повідомили, що це буде третій етап комплексної програми відновлення житла, який розпочнеться з 1 січня 2024 року.

Детальніше про процедуру отримання компенсації читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися