Опалювальний сезон розпочався ще у двох громадах Харківської області

На Харківщині 10 громад повністю завершили роботу з підключення споживачів до опалення

У Первомайській та Балаклійській громадах 1 листопада стартує опалювальний сезон, повідомляють "Коментарі. Харків".

У Первомайській міській раді зазначили, що опалювальний сезон розпочинається у житлових будинках, школах, дитячих та інших закладах побутового і соціально-культурного призначення, організаціях і підприємствах, що знаходяться на території Первомайської міської територіальної громади.

У Балаклійській міській раді повідомили, що з 1 листопада 2023 року планується початок подачі тепла до багатоквартирних житлових будинків у громаді. 

“Фахівці КП “Балаклійські теплові мережі” та КП “Балаклійський Житлокомунсервіс” виконали всі заходи для підготовки теплового господарства міста. Просимо мешканців поставитися з розумінням до того факту, що подача тепла до багатоквартирних житлових будинків буде здійснюватися поступово”, - пояснили у міській раді. Також додали, що працівники підприємств та аварійних служб працюють у посиленому режимі, щоб забезпечити вчасний запуск котелень та подачу тепла до осель балаклійців.

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, станом на 31 жовтня в регіоні працюють 408 котелень із запланованих 534. А це становить 76,4%. Так, уже опалюється 90% житлових будинків з централізованим теплопостачанням та 84% закладів охорони здоров’я. 

Олег Синєгубов зазначив, що 10 громад повністю завершили роботу з підключення споживачів до опалення, в інших громадах робота триває. Також  розроблено плани дій на випадок надзвичайних ситуацій на об’єктах тепло-, водопостачання та водовідведення в районах області. 

За словами очільника ХОВА, пріоритетним завданням залишається заготівля твердого палива для громадян. 

Перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА Едуард Яровой додав, що підприємства тепло- та водопостачання забезпечено 589 генераторами на випадок припинення електропостачання. 

Теплопостачальними підприємствами області створено аварійний запас обладнання, матеріалів та устаткування, дизельного та бензинового палива, а також дров, пелет, вугілля.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, де на Харківщині виникли проблеми з опаленням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися