У Харкові з деяким громадським транспортом виникли проблеми: подробиці

Тролейбуси №19 та 35 тимчасово змінили маршрути

У Харкові стався обрив проводу контактної мережі, через що громадський транспорт курсує зі змінами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію речниці міської ради Ольги Мірошниченко.

Вона повідомила, що тролейбуси №19 та 35 тимчасово змінили маршрути та курсують до станції метро “Турбоатом”.

За її словами, в районі перехрестя проспектів Льва Ландау та Героїв Сталінграда стався обрив проводу контактної мережі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що росіяни суттєво пошкодили транспорту інфраструктуру міста. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За словами очільника міста, у результаті обстрілів було знищено 70% комунальних автобусів, 50% трамваїв і понад 25% тролейбусів, пошкоджено 35 кілометрів контактної мережі та майже половина всіх доріг Харкова.  “Але, попри величезні втрати та збитки, навіть за найгірших часів протягом останніх півтора року рух у місті не зупинявся ні на мить — громадський транспорт курсував, а розбиті дороги ремонтувалися”, - наголосив мер Харкова. 

Він висловив переконання, що поступово буде відновлене усе зруйноване ворогом.  “Зі святом, наші незламні дорожники та автомобілісти!”, - привітав зі святом Ігор Терехов.

У Харкові щомісяця на утримання громадського транспорту витрачають 171 млн грн. Харківський міський голова Ігор Терехов запевнив, що попри велике навантаження на міський бюджет, поки що проїзд залишатиметься безплатний.

“Поки у нас є мінімальна можливість утримувати безплатний проїзд у громадському транспорті, ми це будемо робити. Коли такої можливості не буде, відверто скажу про це харків’янам. Але усі пільги, які були до війни, будуть збережені”, - зауважив Ігор Терехов.

 За його словами, рішення про повернення чи неповернення платного проїзду у 2024 році буде ухвалене, виходячи з можливостей міського бюджету та обсягу субвенцій з державного бюджету.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися