Розмір субсидії для населення збільшиться: хто отримає кошти

Уряд збільшив розмір субсидії для населення на придбання дров

Кабінет міністрів України за підтримки партнерів запускає експериментальний проєкт щодо додаткового забезпечення українців дровами. Про це під час урядового засідання зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляють "Коментарі. Харків".

Уряд збільшив розмір субсидії для населення на придбання дров. Граничний розмір субсидії на придбання твердого пічного побутового палива зросте більше ніж удвічі й становитиме 16,2 тисячі гривень на рік для однієї родини. Тоді як зараз розмір субсидії на тверде паливо становить 7 тисяч гривень на домогосподарство на рік. 

Очільник Уряду також зазначив, що станом на зараз субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримують 1,3 мільйона родин, у середньому в жовтні це було близько 760 гривень на сім’ю.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Лозівській громаді обговорили ситуацію із забезпеченням населення паливною деревиною.

З початку 2023 року по 3 куби паливної деревини отримали 87 домогосподарств. Директор КП “Еко-Сан” Володимир Селезньов розповів, що з кінця серпня забезпечують дровами жителів Лозової, Панютиного та Домахи. З листопада почнуть роботи в Орільці. На жаль, за словами керівника підприємства, кількість заявок набагато більша, аніж видаленої деревини на підприємстві. Саме це підприємство займається підвозом деревини малозабезпеченим верствам населення громади, які користуються виключно пічним опаленням.

У Лозівській громаді зазначили, що часткове забезпечення дровами здійснюють використовуючи видалені аварійні дерева.

Детальніше про забезпечення населення паливною деревиною читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися