Стало відомо, що зміниться у школах Харківської області

Серед іншого існує потреба у шкільних автобусах для Харківщини

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що на сьогодні в Харківській області розпочато будівництво нових захисних споруд у закладах освіти Люботина та Коротича. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За його словами, усі проєкти мають відповідати встановленим вимогам. Зокрема, на наступний рік вже підготували 19 проєктів, які планують профінансувати з державного бюджету коштом субвенції.

Начальник ХОВА також наголосив, що продовжують приводити до ладу і протирадіаційні укриття.

“Усі громади мають зробити так зване домашнє завдання щодо проєктів захисних споруд. В кожному населеному пункті зробити хоча б одне укриття біля опорного закладу освіти. Звичайно, на ці проєкти необхідно виділити значні кошти. Так, на захисну споруду в Коротичі буде витрачено 99 мільйонів гривень, а в Люботині – майже 73 мільйони гривень”, – зазначив Олег Синєгубов.

Детальніше про будівництво бомбосховища у м. Люботин читайте за посиланням.

Також існує потреба у шкільних автобусах для Харківщини – понад 100 автобусів. За словами очільника ХОВА, цього року задовольнили приблизно 18% від загальної кількості, тому робота у цьому напрямку триває.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Зміївській громаді змінили назви три заклади загальної середньої освіти.

“До винесення цих питань у сесійну залу, вони пройшли громадське обговорення. Також при прийнятті рішення була врахована думка трудових колективів цих навчальних закладів”, - уточнили у міській раді.

Які заклади освіти змінили назви, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися