У Харкові та області деяким сім'ям виплачують по 30 тис. грн

На Харківщині за 2023 рік у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї влаштували 120 дітей

Минулого тижня відбувся захід “Захист прав і інтересів дитини через інтегровані програми підтримки в Харківській області”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що показник влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм становить 97%. Зокрема, за 2023 рік створено 5 ДБСТ (дитячі будинки сімейного типу) та 9 прийомних сімей, куди влаштували 120 дітей. 

Крім того, дві громади Харківщини обрали для реалізації важливого проєкту будівництва житла за підтримки та фінансування Фундації Олени Зеленської.

За словами голови ХОВА, в області вперше в Україні розробили Програму підтримки та розвитку сімейних форм виховання. Вона передбачає виплати по 30 тис. грн при створенні прийомної сім’ї, ДБСТ та сім’ї патронатного вихователя, а також після 15-річного функціонування родини. “Такі самі програми рекомендуємо спровадити на місцях. Вдячні всім міжнародним партнерам за довіру та співпрацю. За останні півтора роки на Харківщині реалізували соціальних проєктів на 4,4 мільйона доларів”, – зазначив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за ініціативи Харківської обласної військової адміністрації та Богодухівської міської ради відбудеться реєстрація на грошову допомогу.

Грошову допомогу надаватимуть постраждалим від воєнних дій та переселенцям Харківщини.  

Детальніше про умови реєстрації на отримання грошової допомоги читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися