У Харкові збирають особливі монети: що відбувається (ФОТО)

Акція триває з 4 вересня до 30 листопада

Працівники закладу дошкільної освіти №72 з Основ'янського району взяли участь у благодійній акції "Смілива гривня". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Акція проводиться з 4 вересня до 30 листопада з ініціативи Національного банку України.

По всій Україні триває збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби Збройних Сил України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харків опинився в антирейтингу міст обласного значення за розміром допомоги ЗСУ. Forbes порівняв, скільки обласні центри витратили на фінансування ЗСУ, а скільки – на благоустрій. У виданні пояснили, як рахували - брали до уваги тільки видатки за статтями “Заходи та роботи з територіальної оборони” та “Інші заходи громадського порядку та безпеки”.

Для визначення видатків на благоустрій враховувалась лише одна стаття – “Організація благоустрою населених пунктів”.

“Цей аналіз не дає повної картини фінансування ТрО, адже місцевих бюджетів значно більше, ніж лише кошториси обласних центрів. Це бюджети областей і окремих громад, які також можуть фінансувати власну тероборону (і благоустрій). Інформацію про видатки взято з ресурсу Openbudget станом на 1 жовтня 2023 року, тому зміни, які відбулись в останньому кварталі 2023-го, не враховано”, - уточнили у виданні.

Про результати аналізу детальніше читайте за посиланням

А як відреагувала влада міста на оприлюднену інформацію можна дізнатися тут




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися