У Харківській області мешканці залишилися без опалення: що з ними буде

У Харківській області триває примусова евакуація, виїхати у більш безпечні райони пропонують дорослому населенню

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів, що у Харківській області працюють 100% котелень, повідомляють "Коментарі. Харків".

За його даними, 100% котелень Харківської області, які було заплановано підключити цього опалювального сезону, працюють. Тепло подається у 7,5 тисячі будинків.

Людям, які мешкають у населених пунктах, де немає можливості забезпечити теплоносії, пропонують скористатися тимчасовим житлом у Харкові чи інших населених пунктах.

Також Олег Синєгубов нагадав, що із найбільш небезпечних районів Куп'янщини триває евакуація у примусовий спосіб сімей із дітьми.  

“Ми вже вивезли 294 дитини, залишається ще 4, яких протягом найближчих днів також евакуюємо” – підкреслив Олег Синєгубов.

Він також зазначив, що виїхати із небезпечних територій пропонують і дорослому населенню Куп’янського району. Влада готова надати тимчасове місце проживання усім, хто цього потребує.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за останні три роки в Харкові встановили 823 теплові рамки з погодним регулюванням, з них 80 - цьогоріч. 

Технічний директор КП "Харківські теплові мережі" Євген Кауркін розповів про особливості роботи такого обладнання. За його словами, завдяки контролеру та автоматиці такий тепловий вузол самостійно регулює подачу тепла залежно від погодних умов.

Спеціаліст пояснив, що теплові вузли здебільшого знаходяться в підвалах будинків, де облаштовані укриття. Тому харків'яни повинні пильнувати, щоб не залишитися без опалення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися