Важка ситуація в енергосистемі: енергетики звернулися до споживачів

В енергосистемі зараз склалась важка ситуація

В енергосистемі України виник дефіцит. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”. 

У компанії звернулися до споживачів з проханням ощадливо використовувати електроенергію.

“З 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Причина дефіциту – стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів. Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовольнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті”, - повідомили в компанії. 

В енергосистемі зараз склалась важка ситуація. Споживачів закликали ощадливо використовувати електроенергію протягом усього дня до 18:00. 

“Ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в домі та сидіти в темряві. Достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібно й уважно поставитись до того, як ви користуєтесь потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір та ніч після 18:00”, - пояснили у компанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що перший дефіцит в енергосистемі зафіксували 22 листопада. У компанії пояснили, що частину енергоблоків ще відбудовують після влучань російських ракет та дронів, а відновлені не можуть нести таке ж навантаження, як до пошкодження.

За яким умов будуть застосовувати графіки відключень світла, читайте за посиланням.



Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2474
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися