Стало відомо, як зміняться трамвайні маршрути в Харкові

Розглядаються можливості облаштування нової трамвайної гілки

Внаслідок бойових дій було значно пошкоджено транспортну інфраструктуру Харкова. До початку повномасштабної війни в місті Харкові щодня курсувало близько 170 трамваїв, а зараз у результаті ворожих обстрілів їх кількість зменшилася до 69. Про це розповів директор Департаменту будівництва та дорожнього господарства Дмитро Липовий, повідомляють "Коментарі. Харків".

Чиновник розповів, що через війну сильно постраждало Салтівське трамвайне депо. До війни там було 160 одиниць техніки. Після обстрілів так чи інакше було пошкоджено 125, з яких 30 знищено повністю.

Дмитро Липовий розповів, що тепер трамваї не можуть їздити там, де курсували раніше. Зокрема, трамвай №26 рухався від підстанції “Лосєве”, що на ХТЗ. Вона знищена повністю, там немає струму. Крім того, від розворотного кола і до вулиці Героїв Праці - це салтівська гілка - повністю знищена контактна мережа.

За словами чиновників, актуальним питанням є рух трамваїв на вул. Весніна. Оскільки там було кілька прямих влучань у рейки, якими до цього рухалася важка техніка, то відновити цей маршрут дуже складно.

"Натомість розглядається питання облаштування трамвайної гілки на паралельній вулиці з боку іподрому. Це ідея, яку зараз опрацьовують. Але для цього потрібна велика кількість залучених коштів та допомога фахівців”, - зазначив директор департаменту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителі Харкова звернулися до влади міста з проханням відновити роботу деякого громадського транспорту.

Детальніше про пропозиції жителів Харкова можна дізнатися за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися